woensdag 13 februari 2013

Tussenstand

Alweer veel te lang geleden dat Tante vanaf deze plaats van zich heeft laten horen. Terwijl er toch wel degelijk van alles valt te melden. Bijvoorbeeld dat het bescheiden uitleenpunt van boeken en andere media in Sevenum in tegenstelling tot eerdere beloften nog altijd niet is geopend. En dat niet een commissie uit de raad maar een raadscommissie actief gaat participeren in het voorbereidingstraject dat moet leiden tot een gemeentelijke bibliotheekvisie. En dat die visie, in tegenstelling tot de eerdere afspraak, niet op 1 september maar pas op 8 oktober ter tafel ligt.
Enfin, genoeg geneuzeld over zaken waar Tante toch geen invloed op heeft. Dat is met haar eigen boekenbastion natuurlijk wel anders. En dat boekenbastion floreert nog steeds. Zelfs in de winter, constateert Tante een beetje tot haar eigen verbazing. Ook regen, hagel, ijzel, sneeuw of strenge vorst kunnen niet verhinderen dat er nog steeds vrijwel dagelijks mensen een bezoekje brengen aan het bastion. Natuurlijk niet in zo'n groten getale als in andere jaargetijden, maar ze kómen.
Nog een meevaller: het bastion blijkt wonderwel bestand tegen de elementen. Af en toe valt een druppeltje regen, een vlokje sneeuw of een verdwaald blaadje over de drempel naar binnen, maar daar blijft het dan ook bij. Je zou nog bijna gaan denken ook dat Erik van Maarschalkerwaard het bastion stiekem toch altijd bedoeld heeft als boekenhuisje, hoezeer hij dat ook ontkent en zal blijven ontkennen.
Wat beslist ook vermelding verdient is dat Tante wordt bedolven onder de boeken. Eergisteren bijvoorbeeld nog stond er een grote doos in het boekenbastion, afgeladen vol met voornamelijk pockets. En heus, zo gaat het bijna elke week. Kinderboeken, romans, kookboeken, spirituele boeken, Franse boeken: ze blijven maar binnenstromen. Tegen alle gulle gevers kan Tante slechts één ding zeggen: zéér, zéér hartelijk dank!

1 opmerking:

Anoniem zei

Tante,


Het is nog steeds een van de leukste initiatieven van de afgelopen decennia..
Petje af.

Groet de onderderiktries