zondag 16 september 2012

Recept: biscuitkoekjes

Ter ere van het mooie weer heeft Tante besloten haar koekjestrommel maar weer eens te vullen. Op zondag 16 september in Tantes Trommel in het boekenbastion aan de Meterikseweg: biscuitkoekjes. Gratis uiteraard!
Ingrediënten
125 gram bloem
50 gram suiker
25 gram boter
1 dessertlepel bakpoeder
1 lepel custardpoeder
2 lepers melk
snufje zout
Recept
Zeef boven een kom bloem, bakpoeder, zout en custardpoeder. Breng de melk met de suiker en de boter aan de kook en laat het mengsel even afkoelen. Voeg het mengsel bij de bloem en kneed alles tot een samenhangende bal. Rol het deeg tot een dunne lap uit, bestrooi de lap met kristalsuiker, snijd er rechthoekige koekjes van, leg ze op een vet bakblik en bak de koekjes in een matig verwarmde over in 15 minuten lichtbruin.
Uw koekjes
Overigens blijft Tante Pollewop benieuwd naar het verhaal achter uw koekje. Hebt u heimwee naar de oranjekoeke uit uw Friese jeugd, of bakte uw tante uit Marokko de heerlijkste ghoriba? Heeft u ooit verrukkelijke moppen gegeten in Weesp of nam u die lekkere kurabiye mee van uw vakantie in Turkije? Bent u een Zwolse jongen, getrouwd met een Arnhems meisje? Of gaat er voor u nog altijd niets boven een echt Horster pletske? Tante Pollewop wil het allemaal weten en plaatst uw verhalen en recepten graag op deze website.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk initiatief!
Helemaal top, een echte leesfanaat en bakker, sinds heel holland bakt, is erg gecharmeerd door Uw site. Zal U blijven volgen. Helaas is Horst wat ver voor mij, anders zou ik Uw bieb zeker bezoeken.

Anoniem zei

Wat is custardpoeder?

Tante Pollewop zei

@qnoniem: Custard is poeder om pudding te maken. Het is verkrijgbaar bij de supermarkt.