vrijdag 5 oktober 2012

Stapels aanwinsten

Zou het een gevolg zijn van dat stukje laatst in Dagblad De Limburger? Steekt de een de ander aan? Of hangt het gewoon in de lucht? Feit is dat Tante Pollewop de voorbije weken bijna dagelijks werd verblijd met stapels aanwinsten. Zo ontving ze van de stichting Boeken Steunen Mensen vier bananendozen vol boeken. Afgelopen zondag was iemand zo aardig het bastion nagenoeg vol te zetten met voornamelijk thrillers en misdaadromans. Als om de feestvreugde te vergroten stond er een uur later ook nog eens een berg(je) kinderboeken in het bastion. Woensdag waren het voornamelijk historische werken en gisteren stond er ineens een plastic tas met onlangs verschenen romans en thrillers. Vandaag waren het voor de verandering weer eens kinderboeken en misdaadromans.
Tante zegt deze en andere schenkers graag dank en is hen bijzonder erkentelijk voor hun gulle gaven. Zoals eerder gezegd: zulke cadeautjes bevorderen het voortbestaan van het boekenbastion.
Ondanks alle schenkingen slaagt Tante er helaas niet in het iedereen naar de zin te maken. Een dezer dagen schreef iemand in het boekenbastionbezoekersboek:
Nu zet Tante dagelijks minimaal drie kinder- of jeugdboeken in het bastion, dus ze zou kunnen volstaan met de opmerking dat betreffende klager dan maar vroeger uit de veren moet komen. Dat zou echter wat al te gemakkelijk zijn: als Tante inderdaad ergens om verlegen zit, zijn het wel kinder- en vooral jeugdboeken. Misschien iemand die zich aangesproken voelt door deze niet al te stille wenk?

Geen opmerkingen: