maandag 2 mei 2016

Tweede grote gratis-boeken-outlet in Tienray

Vier jaar geleden zag boekenbastion Tante Pollewop het licht. Een markant huisje in een voortuin aan de Meterikseweg in Horst werd volgestouwd met boeken. Gratis boeken. Elke voorbijganger mocht er zoveel meenemen als hij of zij wenste, zonder verdere verplichtingen. Vanaf het begin was Tante Pollewop een groot succes: de afgelopen vier jaar hebben duizenden boeken een nieuwe eigenaar gevonden. En toen Tante Pollewop twee jaar geleden aan de Spoorstraat in Tienray een filiaal opende, bleek ook dat een schot in de roos.
Met één ding had Tante Pollewop geen rekening gehouden: dat bezoekers niet alleen boeken uit het bastion zouden meenemen, maar er ook zelf boeken in zouden zetten. Zo kwamen er nog veel meer boeken bij dan er weggingen. Dat heeft geleid tot uitpuilende depots in zowel Horst als Tienray. Daarom houdt Tante Pollewop voor de tweede keer een grote gratis-boeken-outlet. En wel op zaterdag 14 mei, tussen 10.00 en 16.00 uur. Plaats van handeling: het filiaal in Tienray, Spoorstraat 10.
Om het de bezoekers gemakkelijk te maken zijn de vele honderden boeken ingedeeld in een aantal categorieën. Zo is er een categorie boeken met een afbeelding van een brildrager/brildraagster op het omslag, een categorie boeken waarvan de inhoud de 621 kubieke centimeter te boven gaat en een categorie boeken waarvan de titel bestaat uit zeven woorden. Verder vormen onder meer onbegrijpelijke boeken en boeken die eindigen met drie puntjes aparte categorieën. Maar welke categorie dan ook: alle boeken zijn gratis.
Ter verhoging van de feestvreugde zijn er hapjes en drankjes. Tante Pollewop en haar medewerkers hopen op 14 mei in Tienray vele oude en nieuwe bekenden te mogen begroeten.

Geen opmerkingen: