maandag 1 juni 2015

Grote gratis-boeken-outlet in Tienray

Drie jaar geleden zag boekenbastion Tante Pollewop het licht. Een markant huisje in een voortuin aan de Meterikseweg in Horst werd volgestouwd met boeken. Gratis boeken. Elke voorbijganger mocht er zoveel meenemen als hij of zij wenste, zonder verdere verplichtingen. Vanaf het begin was Tante Pollewop een groot succes: de afgelopen drie jaar hebben duizenden boeken een nieuwe eigenaar gevonden. En toen Tante Pollewop vorig jaar aan de Spoorstraat in Tienray een filiaal opende, bleek ook dat een schot in de roos.
Met één ding had Tante Pollewop geen rekening gehouden: dat bezoekers niet alleen boeken uit het bastion zouden meenemen, maar er ook zelf boeken in zouden zetten. Zo kwamen er nog veel meer boeken bij dan er weggingen. Dat heeft geleid tot uitpuilende depots in zowel Horst als Tienray. Vandaar dat Tante Pollewop heeft besloten tot een grote boekenoutlet. En wel op zaterdag 13 juni, tussen 10.00 en 16.00 uur. Plaats van handeling: het filiaal in Tienray, Spoorstraat 10.
Om het de bezoekers gemakkelijk te maken zijn de honderden boeken ingedeeld in een aantal categorieën. Zo is er een categorie boeken met een rode omslag, een categorie boeken met een dikte tussen de 279 en 384 pagina’s en een categorie boeken waarvan de titel begint met een S. Verder vormen ook onleesbare boeken en boeken waarin op bladzijde 23 het woord ‘heimwee’ staat vermeld aparte categorieën.
Ter vergroting van de feestvreugde zijn er hapjes en drankjes. Gratis uiteraard, zoals ook alle boeken gratis mogen worden meegenomen. Daar hoeft niets tegenover te staan. Mocht dit bij deze of gene tot schuldgevoelens leiden, dan kan hij of zij die afkopen met een vrijwillige bijdrage.
Tante Pollewop en haar medewerkers hopen op 13 juni in Tienray vele oude en nieuwe bekenden te mogen begroeten. Kijk ook op de Facebookpagina van Tante Pollewop (klik hier).

Geen opmerkingen: