donderdag 21 juni 2012

Therapeutisch theekransje voor boekenbastionbelagers

Alle bezoekers van het boekenbastion zijn Tante Pollewop even lief. Niet alleen de Dendronscholier die onderweg naar de gymzaal in Meterik nog even snel een boek scoort, ook de toevallige passant die alleen maar even rondkijkt in dat rare huisje, of de trouwe lezer die keurig het gelezen boek verruilt voor een nieuw exemplaar.
Nee, niet alleen de brave bezoekers zijn haar lief. Ook, of misschien wel juist de rebelse, de ‘ik-moet-geen-boek’-bezoekers kunnen op haar sympathie rekenen. Ze is zelf ook soms wat tegendraads. Dat schept een band. Tante Pollewop is benieuwd waar de boekenweerstand van de bastionbelagers vandaan komt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een tekort aan liefde in de jeugd omdat de ouders altijd met de neus in de boeken zaten? Verplicht lezen voor de lijst?

Tante Pollewop wil de boekenbastionbelagers afhelpen van hun angst voor boeken en is ervan overtuigd dat daarna ook hun agressie verdwijnt. Ze nodigt hen daarom uit voor een Therapeutisch Theekransje (met thee en koekjes). En natuurlijk zijn alle bezoekers die wèl over positieve boekervaringen beschikken eveneens van harte welkom.
Kom naar Tantes Theekransje, 24 juni om 10.30 uur, Meterikseweg 153, Horst. Uiteraard gratis toegang en aanmelden is niet nodig.

Geen opmerkingen: