zondag 11 december 2016

Tante Pollewop ruimt weer op!

Ruim vier jaar geleden zag boekenbastion Tante Pollewop het licht. Een markant huisje in een voortuin aan de Meterikseweg in Horst werd volgestouwd met boeken. Gratis boeken. Elke voorbijganger mocht er zoveel meenemen als hij of zij wenste, zonder verdere verplichtingen. Vanaf het begin was Tante Pollewop een groot succes: de afgelopen vier jaar hebben duizenden boeken een nieuwe eigenaar of doorgever gevonden. En toen Tante Pollewop twee jaar geleden aan de Spoorstraat in Tienray een filiaal opende, bleek ook dat een schot in de roos.
Met één ding had Tante Pollewop geen rekening gehouden: dat bezoekers niet alleen boeken uit het bastion zouden meenemen, maar er ook zelf boeken in zouden zetten. Zo kwamen er nog veel meer boeken bij dan er weggingen. Dat heeft geleid tot uitpuilende depots in zowel Horst als Tienray. Daarom houdt Tante Pollewop voor de derde keer een grote gratis-boeken-outlet. En wel op zondag 18 december, tussen 11.00 en 16.00 uur. Plaats van handeling is ditmaal grand café Eten & Zo, Kloosterstraat 4 in Tienray.
Vele honderden boeken gaan helemaal gratis en voor niets van de hand. Om het de bezoekers gemakkelijker te maken is een aantal van de boeken ingedeeld in Kerstsfeer-categorieën. Zo is er een categorie boeken met een afbeelding of tekening van een ster op het omslag, een categorie boeken geschreven door vrouwen met de voornaam Maria en een categorie timmermansboeken. Verder vormen onder meer groene boeken en boeken met als thema grenzeloze verveling aparte categorieën.
Tante Pollewop en haar medewerkers hopen op 18 december in Tienray vele oude en nieuwe bekenden te mogen begroeten.

Geen opmerkingen: