zaterdag 14 december 2013

Schenking(en)

Zo heb je niets en zo heb je ineens twee activiteiten op één avond waarbij je acte de présence wilt geven. Dus ging Tante gisteravond eerst naar Tienray om met de schepper van haar boekenbastion Sankta Lucia te vieren en begaf ze zich vervolgens naar Swolgen, waar Tweede Kamerlid Roelof van Laar (PvdA) met teleurstellend weinig aanwezigen in gesprek ging over onder meer ontwikkelingssamenwerking.
Roelof is behalve Kamerlid ook auteur van het eerder dit jaar verschenen boek Een meisje als Roopa – De strijd tegen meisjeshandel. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de strijd tegen kinderprostitutie. Mede daarom besloot de PvdA-afdeling Horst-Sevenum vijf exemplaren aan te schaffen. Vraag Tante niet waarom, maar bij de overhandiging van de boeken vertelde Roelof dat hij minibibliotheken zo’n geweldig fenomeen vindt. Aanleiding voldoende voor gespreksleider Roy Bouten om te melden dat ook Horst met boekenbastion Tante Pollewop zo’n minibibliotheek kent en dat Tante zich wonder boven wonder onder Roelofs gehoor bevond. Waarop spontaan werd besloten een van de vijf exemplaren aan een zeer vereerde Tante te schenken. Dus prijkt, zolang als het duurt, Een meisje als Roopa in Tantes boekenbastion, compleet met handtekening van de auteur én Gandhi-citaat. Zoals altijd: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Tante dankt Roelof en de PvdA-afdeling Horst-Sevenum hartelijk voor deze sympathieke geste. Maar Tante wil ook graag van deze gelegenheid gebruikmaken om iedereen te bedanken die de afgelopen tijd – vaak anoniem – zijn of haar overtollige boeken aan Tante heeft geschonken. Zulke schenkingen blijven van harte welkom en garanderen een langer voortbestaan van boekenbastion Tante Pollewop. Maar voor alle duidelijkheid: bezoekers die geen eigen boeken in het bastion achterlaten zijn en blijven natuurlijk even welkom. Niets moet, (vrijwel) alles mag.

Geen opmerkingen: